top of page
Pim Miog, Kempo Bax – Faulhaber – Rozenburg 1976-1990
Als jongen van15 ben ik in 1976 bij Pim Miog met Kempo begonnen. Pim Miog heeft mij de basis beginselen van de Kempo geleerd. Dit heeft mijn enthousiasme voor martial art aangewakkerd waardoor ik tot heden actief ben. Na 8 jaar was ik klaar voor mijn zwarte band. Een mijlpaal voor elke vechtsport beoefenaar. Na mijn zwarte band ben ik onder Pim in 1985 een kemposchool in Voorhout begonnen. In 1991 moest ik voor werk een aantal jaar naar Taiwan. Bij terugkomst was Pim Miog inmiddels gestopt met z'n kemposchool.
​
Tijdens mijn studie in Leiden 1981-1987 heb ik shotokan karate bij Aad Polanen getraind.
Tom en David Tahitu, Kempo Tahitu – Moordrecht 1994 -2015
Bij terugkomst uit Taiwan ging ik in Moordrecht wonen. Het was dus logisch dat ik bij de plaatselijke kemposchool Tahitu ben gaan trainen. Kemposchool Tahitu was lid van de KBN en later van de NKF. De KBN kata’s en verdedigingen waren anders dan wat ik van Pim Miog had geleerd. Naast het verschil in stoffen was de stijl anders. KBN Kempo is geblokter en strakker dan de Chinese kempostijl van Bax-Faulhaber. Bij Tom en David Tahitu heb ik met veel plezier getraind en naast de KBN Kempo kata's, de strakkere Japanse kempostijl geleerd.
​
S.B Lee – Saolim Kung Fu – Rotterdam 2006-2016
Master S.B. Lee legt de nadruk op de innerlijke kennis in het beoefenen van zijn stijl en heeft daarbij een diepgang en fysieke en spirituele zelfkennis ontwikkeld die uniek is in de wereld van de vechtkunst. Master S.B. Lee heeft niet alleen de uitvoering van technieken in het combat aspect van vechtkunst onder controle, maar ook die van: chi, lichaam, omgeving en de innerlijke energie - gebruikt in de beoefening van de Saolim vechtkunst.
Bij Master Lee heb ik verdieping in vechtsport gevonden. De nadruk lag op het hoe en waarom van bepaalde bewegingen en ademhaling. Als wapen heb ik de stok aangeleerd. Door middel van verschillende sets zijn de technieken eigen gemaakt.
Omdat ik me meer op de Kempo en Pukalan wilde toeleggen ben ik bij Master S.B. Lee gestopt. Ik hou mijn Saolim Kung Fu technieken bij door met (oud) leerlingen te trainen. Zo heb ik als wapen ook de Tonfa aangeleerd.
Jim Bax Kempo – Pukulan 2017 -
Sinds 1956 is Jim met Kempo bezig. Jim was assistent van G. Meijers en later van C. Faulhaber. In de jaren 80 had Jim de supervisie over 19 scholen. Voor Kempo heeft Jim in Indonesie de Pukulan van zijn Opa Bax getraind. In Nederland is dit voortgezet en daar is Cimande van Croque en Pentjak Silat Petjutan van Ottens bij gekomen. Jim mengde Pukulan maar vooral de Cimande in zijn kempo en veranderde de stijl naar Art of Self Defence.
​
​Vanaf het begin dat ik train was Jim Bax z’n invloed op de sport duidelijk. In het begin als hij op bezoek kwam in Rozenburg voor les of examen. Later als hij aan de VIP tafel zat bij een demonstratie. Vanaf 2014 adviseert Jim mij in de Kempo en heb ik in 2015 mijn 2de Dan examen bij Jim gehaald. Sinds januari 2017 train ik bij Jim de Pukulan van zijn Opa Bax.
​
Wat ik van Jim Bax z'n brede ervaring heb geleerd is de vechtsport logisch vanuit een Martial art gedachte te benaderen en de oorspronkelijke Chinese Faulhaber Kempo stijl beter te begrijpen. De Pukulan is erop gericht om vanuit de verdediging een aanvaller snel en effectief uit te schakelen.
Al deze leraren en vele mede leerlingen hebben mij binnen de martial arts technisch en mentaal gevormd en zijn van invloed geweest op de stijl van Self Defence Club Kempo-Ho. Ik ben ze daar dankbaar voor.
​
bottom of page