top of page

 

Sifu Ronald Hoogendoorn

Net als vele anderen ben ik in de tijd van de eerste Bruce Lee films verknocht geraakt aan de vechtkunst. Ik ben in 1976 op 15 jarige leeftijd met Kempo bij Pim Miog  in Rozenburg begonnen en heb in 1984 mijn zwarte band gehaald.   Tijdens mijn studie in Leiden heb ik vanaf 1981 op het sportcentrum van de universiteit 5 jaar Shotokan Karate bij Sportschool Luitjes/Polanen getraind. Na mijn zwarte band heb ik 2 jaar in Voorhout een kemposchool gehad
 
Na voor werk twee jaar in Taiwan gewoond te hebben ben ik in 1994 in Moordrecht terecht gekomen. Daar heb ik tot 2015 bij Kemposchool Tahitu getraind. De Kemposchool van Tom en zoon David was lid van de Karate Bond Nederland en later NFK.
 
Vanaf 2007 heb ik naast Kempo 10 jaar Sao Lim Kung Fu bij master S.B. Lee getraind.  Saolim Kungfu afkomstig uit Penang, Malaysia kenmerkt zich door de efficiënte continue cirkel bewegingen. 
 
Dertig jaar na mijn zwarte band besloot ik in 2013 voor de 2de Dan in Kempo te gaan trainen.  Samen met Karel Schuurman heb ik mij twee jaar  op het examen voorbereid. December 2015 heb ik bij Jim Bax mijn Kempo 2de  Dan graad behaald.  
 
In 2015 vond ik het tijd om mijn kennis van de martial art door te geven en ben ik in Spijkenisse Self Defence Club  Kempo-Ho gestart.
Van 2017-2019 heb ik Pukulan (familie stijl)  bij Jim Bax thuis getraind. 
 
De weg van martial art is oneindig .
bottom of page