top of page
Onze trainingen zijn als volgt uit opgebouwd:

1. Groeten

2. Warming Up
Het opwarmen en rekken van de spieren. Tevens wordt aan de algehele conditie gewerkt zodat je spieren sterker worden. Om herstel te versnellen worden ademhalingsoefeningen aangeleerd.
3. Harden van onderarmen
Door middel van “sticky hands”  Een oefening met partner waarbij de onderarmen tegen elkaar botsen. Hierdoor worden de onderarmspieren gehard en de pijngrens verlegd.

4. Basistechnieken
Het trainen van standen, lopen, stoten, trappen, weringen.  Deze technieken worden als losse technieken, zonder en met tegenstander getraind.  In vaste combinaties, basis series en basis seifa's worden basis technieken gecombineerd. 
Voor het uitvoeren van een juiste techniek is de timing van in -en uitademen belangrijk.

5. Verdedigingen.
Vaste vormen waarbij de aanvaller met een stoot of trap aanvalt en de verdediger na een wering of ontwijking de tegenstander met verschillende slagen en trappen uitschakelt. De verdedigingen voer je doorgaans uit met een tegenstander waarbij gecontroleerd semi contact toegestaan is. Dit kan statisch of in sparsysteem. Tevens is het een eis om de verdediging alleen  met een denkbeeldige tegenstander waar de aanval steeds vanuit een andere windrichting komt uit te kunnen voeren.

6. Seifa
Vaste vormen van een 'schijngevecht' tegen meerdere tegenstanders.  Een seifa is een aan een schakeling van  vaste serie bewegingen, waarmee een gevecht tegen meerdere denkbeeldige tegenstanders uitbeeldt wordt.  In een seifa moeten basistechnieken onder een hogere druk, in  beweging en uit  verschillende richtingen uitgevoerd worden. Hierbij gaat het om de juiste technieken, in  balans, krachtig en beheerst uit te voeren. De uitstraling, inleving en ademhaling in het gevecht zijn hierbij ook van belang.

7. Mes verdedigingen
Vaste vormen waarbij de aanvaller met een mes aanvalt en de verdediger na een wering of ontwijking de tegenstander uitschakelt met verschillende slagen en trappen. De verdedigingen voer je van de plaats uit met een tegenstander waarbij gecontroleerd semi contact toegestaan is.

8. Sparren
Sparren is het toepassen van de geleerde technieken in een vrij gevecht.  Bij het sparren worden handbeschermers gebruikt om blessures bij jezelf en tegenstander te voorkomen.  Er is onderscheidt tussen wedstrijdsparren of vrij-sparren.  Bij wedstijdsparren gaat het om het scoren van punten. Punten worden gegeven als een tegenstander met een gecontroleerde techniek geraakt wordt. Naar het gezicht is slechts semi contact toegestaan. Beheersing en respect is belangrijk. Bij het vrij-sparren  wordt het gevecht niet onderbroken en is grijpen en het naar de grond werken toegestaan.

9. Wapens
Vanaf de bruine band worden vaardigheden voor het vechten met wapens aangeleerd. Er kan gekozen worden uit Stok, Tongfa en of Nunchaku.  Via sets v.n.l. uit de Saollim Kung Fu worden de technieken in vaste vormen aangeleerd.

10. Afsluiting/groeten

 
bottom of page